menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Groningen weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Groningen

Een kundige Mediator uit Groningen helpt u graag verder.

Professionele mediation in Groningen werkt zo!

Een mediator is een niet partijdige bemiddelaar die helpt partijen in een conflictsituatie om daar gezamenlijk weer uit te komen en te zoeken naar een, voor beide partijen, aanvaardbare oplossing. Hij of zij velt geen oordeel, zoals bijvoorbeeld een rechter, en kiest ook geen partij zoals een advocaat. Hij of zij luistert voornamelijk naar de mening van allebei de partijen en zal vervolgens proberen de problemen duidelijk te krijgen. Het doel is, dat de partijen zélf tot een overeenkomst komen die voor allebei de partijen acceptabel is. Later kan deze overeenkomst worden vastgelegd in een wettig document. Op deze manier kan men voorkomen dat er op een later moment weer een conflictsituatie zal ontstaan.

Mediator uit Groningen biedt oplossingen bij zakelijke conflicten, arbeidsconflicten en familieconflicten.

Het komt frequenter voor dan u denkt. Geschillen waar men geen oplossing lijkt te kunnen vinden. Relaties worden slechter en men wil niet meer naar elkaar te luisteren. Standpunten verharden. U kunt in zulke situaties natuurlijk een advocaat raadplegen, maar dat is vaak niet nodig.

Mediation, of bemiddeling bij conflicten in het Nederlands, wordt sinds de jaren tachtig ingezet en wordt steeds populairder. Vaak wordt mediation nu gebruikt als de eerste stap naar de oplossing van een geschil.

Men kan de bemiddeling van een mediator uit Groningen onder meer inschakelen voor:

  • geschillen in de relationele sfeer
  • burenruzies
  • geschillen tussen werkgevers en werknemers
  • geschillen tussen afnemer en leverancier
  • andere conflicten die in de zakelijke sfeer vallen
  • conflicten met overheidsinstanties
1.639
Klanten geholpen met mediators vergelijken
11.661
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Groningen

Kosten van mediators in Groningen

Elke mediator hanteert zijn of haar eigen uurtarief. Hierdoor komt het dat de tarieven van mediation behoorlijk uit elkaar liggen. Bijna alle mediators hanteren verschillende tarieven voor bedrijven en voor particulieren. Het allereerste gesprek, ook wel het intake gesprek, is vaak gratis en na dat gesprek zit men nog niet vast aan vervolggesprekken. De mediator zal u vaak in dit eerste gesprek het uurtarief mededelen dat u zult gaan betalen en er zal dan ook worden meegegeven hoeveel gesprekken nodig zullen zijn.

Wanneer een mediator samenwerkt met de Raad voor de Rechtsbijstand kan hij of zij namens u bij de overheid een subsidie aanvraag aanvragen, ook wel bekend als toevoeging. Voldoet u volledig aan de voorwaarden voor deze subsidie, dan hoeft u slechts een bijdrage te betalen. Deze subsidie is uiteraard afhankelijk van het inkomen en vermogen van de aanvragers. Uw mediator kan u hierover meer informatie geven.

De totale kosten van een mediation zijn afhankelijk van het aantal gevoerde gesprekken. Over het algemeen zijn er tussen de drie en vijf gesprekken nodig om partijen tot een oplossing te laten komen. Wordt men het, ondanks mediation, niet eens, dan kan het geschil alsnog bij een rechtbank wordt voorgelegd. Een rechtbank procedure is echter wel veel duurder dan een mediationtraject.

Ook toe aan mediation? Laat hier uw gegevens achter en vindt een mediator uit Groningen. Van diverse mediators uit Groningen zult u dan een prijsopgave krijgen in uw postvak waarmee u een actueel conflict tot een oplossing kunt brengen.

mac
mac
img

Ik ben Gijs van Arkel, regiomanager in Groningen. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Groningen.

Zoeken naar top mediation uit Groningen?

Wanneer u een mediator zoekt, dan is het verstandig een mediator uit ons netwerk te kiezen. Om te worden ingeschreven, dient een mediator aan verschillende kwaliteitseisen van de federatie voldoen. Met een Professionals Groningen mediator kunt u ervan uitgaan dat u met een professionele en ervaren mediator in zee gaat. De mediators die hier geregistreerd zijn staan, zijn tevens allemaal geregistreerd in het nationaal register.

Voorkom juridische ellende. Een uitspraak van de rechter kent winnaars en dus ook verliezers, bij mediation komen alle partijen als winnaar uit de bus. U kunt bij ons op de website eenvoudig diverse mediation offertes opvragen. U kunt dan gemakkelijk diverse mediators onderling vergelijken en besluiten welke mediator u in de arm wilt nemen. De voordeligste? Of kiest u er voor een bij u in de buurt?

Het grootste voordeel van professionele mediation uit Groningen is, dat alle partijen het op den duur eens worden en alsnog een oplossing vinden waar allebei aan gewerkt hebben en beiden achter staan. Bij een gerechtelijke procedure moet u maar te accepteren wat de rechter beslist en dat is misschien niet in uw voordeel.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Groningen te zeggen hebben!

img

Willem Nannes

Ik had een offerte nodig voor een Mediator en die werd direct geleverd. Ik had het gevoel dat er echt goed naar mijn wensen gekeken werd. Thanks Professionals Groningen, jullie hebben mij goed geholpen!

img

Marlieke Wirtjes

Professionals Groningen weet wat ze doen. Direct een paar goede offertes in mijn mail. Het was gewoon goed in orde. Niet te lang over nadenken maar gewoon doen dus!

Professionals uit andere branches in Groningen

Let's Talk

Bij Professionals Groningen staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier